A tudatos célmegvalósításért

KITŰNŐSÉG-TEREMTÉS

Tanulás vagy sport?

2017. november 05. - Kovács Ottó

A téma apropója az, hogy sport klub vezetőként gyakran szembesülök a következő mondathoz hasonlóval gyerekek szájából: "Ebben a félévben a továbbtanulásra hajtok és a szüleim mondták, hogy az iskola az első, így most nem fogok edzésre és meccsekre járni, talán majd a felvételi után".

Atyaúristen'! Miért kell a kettő között választani? A sport, a mozgás az egészséges lét szerves része. A játék öröme, éltető erő, motiváció, a társaságban lét, a szabad levegő, ezek mind-mind hozzájárulnak szellemi terheltségünk frissítéséhez, pihentetéséhez! Persze, azok a szülők, akik nem sportoltak vagy nem sportolnak rendszeresen, nem tudják miről is van itt szó. Egy olyan lehetőségtől fosztják meg gyermeküket, ami mérhetetlen hiányosságot eredményez, kárt okoz! A mai túlterhelt világban, amikor a gyerekek 0. órára járnak, 8 órájuk van, különórákon vesznek részt, otthoni házit készítenek, heti 3x1,5 óra délutáni vagy esti mozgás nagyon sokat tud adni a jó közérzetükhöz! És nagyon hálásak tudnak lenni, amikor megteremtjük számukra a lehetőséget a szervezett, rendszeres sporthoz!

Az, amikor pedig a szülő mondja: "Muszáj volt valamivel büntetni a gyereket, mert nem megy a tanulás, így most nem járhat focizni, amíg nem javít a jegyein!" Könyörgöm, ne! Ne büntessük a gyereket a sporttól való elvonással! Annyi mindent lehet korlátozni! Telefonos játék, tvzés, csetelés! Esetleg innen vonjunk el időt a sportra! Inkább a tanulásra jusson egy kicsit kevesebb idő, de a játékot, a sportot, a valódi, élő közösségben létet ne vegyük el a gyerekeinktől!

A rendszeres sport nem jutalom vagy büntetés kérdése, hanem az egészséges emberi élet alapja!

A bejegyzés trackback címe:

https://kituno.blog.hu/api/trackback/id/tr7213174810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása