A tudatos célmegvalósításért

KITŰNŐSÉG-TEREMTÉS

Ki a (jó) főnök?

2017. szeptember 12. - Kovács Ottó

A kisvállalkozók egyik legfőbb kihívása, cégüket úgy irányítani, hogy tulajdonosként élvezzék vállalkozásuk anyagi hasznát, ügyvezetőként pedig mindezt egy jól működő szervezet kialakításával érjék el.

Összetett feladat az általunk létrehozott alkotás birtokosaként menedzserként is megfelelnünk. Ez egy jó kis kihívás! Többnyire azért, mert a két szerep összekeveredik és tulajdonosként nem mindig tudunk gyors döntéshozó irányítók és ügyes operatív munkavégzők lenni.

Ahhoz, hogy azt a pontot megtaláljuk, hol van a határ, szükségünk van arra, hogy definiáljuk, milyen cégre vágyunk tulajdonosként és mi az ügyvezetés feladata a mindennapokban! El kell döntenünk, hogy egyáltalán ezt a két funkciót be tudjuk-e tölteni egyszerre vagy van lehetőségünk a cégvezetést rábízni egy nálunk erre alkalmasabb emberre. A lényeg, hogy ne legyünk a cégünk fejlődésének kerékkötői, ha felismertük, nem ideális az, amit ezen a területen folytatunk! Fontos, hogy merjünk tanulni ezen a téren! Nem biztos, hogy minden saját kútfőből megy! Ne ijedjünk meg attól sem, amikor az látszik, hogy nagy hiányosságok vannak a vezetői működésünkben!

Mindig van változtatási, tanulási, fejlődési lehetőség és bármikor elindulhatunk a tulajdonosként meghatározott és ügyvezetőként megvalósítandó célok irányába! Annak érdekében is, hogy amikor reggel bemegyünk a munkába, jól csengjen: „Megjött a főnök!”

Amennyiben hasonló felismerésekre jutottál és nem boldogulsz egyedül, keress bátran minket elérhetőségeinken (www.kitűnő.hu; +36-30-915-3378; kituno@kituno.hu)!

Kovács Ottó
mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://kituno.blog.hu/api/trackback/id/tr6212824588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása